Recepti

Medaljoni u sosu od pečuraka

Potrebno je:
350g svinjskog filea
200g pečuraka
1dl mleka
½ dl neutralne pavlake
1 supena kašika kisele pavlake
so
biber
vegeta
Priprema:
Meso iseći na kružiće, izlupati ga I posoliti.
Tako pripremljeno u dubljoj posudi popržiti na ulju sa obe strane. Kada je poluprženo dodati seckane pečurke da se prodinstaju. Dodati mleko, neutralnu i kiselu pavlaku na tihoj vatri da se sjedini još petnaestak minuta. Servirati na tanjiru i ukraisti po želji.

Zapečene tortilje sa piletinom

Potrebno je:
1 kg pilećeg belog mesa
30ml ulja
1 crni luk
250g mocarele
200g kukuruza šećerca
4-6 gotovih tortilja
30ml putera
30g brašna
250ml pilećeg bujona
150ml pavlake
peršun
Priprema:
1. Piletinu isečenu na tračice posolite, pobiberite i prelijte uljem, a zatim je ispržite dok ne poprimi zlatno-braon boju. Pomešajte sa paprikom, iseckanim crnim lukom, šećercem i dodajte 50g mocarele. Mešavinu sa piletinom stavite u tortilje i urolajte ih.
2. U tiganju otopite puter i umešajte brašno. Pržite oko 30 sekundi. Postepeno dodajte pileći bujon i kuvajte dok se sos ne zgusne. U smesu umešajte i pavlaku. Sos prelijte preko tortilja, pospite preostalim sirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo ispečeno, dekorišite peršunom.
Piletina u sosu od limuna sa pirinčem i crnim pasuljem

Potrebno je:
8 kašika limuna
1/3 čaše meda
2 kašike maslinovog ulja za sos + 1 kašika za prženje piletine
1/2 kašičice soli
1/2 bibera
1/4 tucane paprike
1,5kg pilećeg filea
3 šolje skuvanog pirinča
jedna šolja kuvanog crnog pasulja
1 šolja kukuruza šećerca
3/4 čaša iseckane sveže crvene paprike
3/4 čaše seckanog korijandera

Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte sok od limuna, med, 2 kašike maslinovog ulja, so , biber i tucanu papriku po želji.
Veći tiganj stavite na ugrejanu ringlu i dodajte dve kašike maslinovog ulja. Na ugrejano ulje stavite piletinu, i pržite je 5 minuta. Nakon pet minuta dodajte pripremljeni sos i kuvajte zajedno 3 do 4 minuta. Povremeno pomešajte.Smanjite jačinu ringle i dodajte pasulj, pirinač, kukuruz, svežu papriku i korijander i dobro promešajte.
Tako napravljeni obrok možete čuvati i dva dana u frižideru i po potrebi podgrevati.